WWNNA - Wenum Wiesel en het Noordelijke gedeelte van Noord-Apeldoorn. Meer informatie

Onthulling paneel culturele fiets- en wandelroute

Geplaats op zaterdag 9 september, om 17:01

Wethouder Mark Sandmann van de gemeente Apeldoorn en heemraad Frans ter Maten van het Waterschap Vallei en Veluwe hebben 9 september het doek onthuld van het routepaneel van de cultuurhistorische fiets- en wandelroute Wenum Wiesel. Hiermee werd officieel de cultuurhistorische fiets-en wandelroute van zo’n 18 km geopend. (Klik hier voor alle gemaakte foto’s)

 

De werkgroep Natuur en Landschap, onderdeel van de dorpsraad, heeft 12 bijzondere natuur- en cultuurhistorische locaties vastgelegd op infopanelen en deze voorzien van relevante informatie en afbeeldingen.

De afbeeldingen van deze 12 infopanelen zijn vandaag en morgen van 11.00 tot 17.00 uur in de Watermolen te bezichtigen. U kunt dan gratis een kaart met beschrijving van de fiets-wandelroute langs de 12 panelen meenemen. (Ook te downloaded, klik hier.)

Wilt u op deze dagen de route doen, combineer het dan met drie unieke historische locaties in Wenum Wiesel die tijdens de Open Monumentendagen in het teken van ‘Boeren Burgers Buitenlui’ zijn opengesteld:

  • De Wenumse watermolen, Oude Zwolseweg 160 in Wenum
  • Hallenhuis boerderij, Klein Cannenburgh 24 in Wenum (info in de watermolen)
  • Landhuis ‘De Ploeg’, Greutelseweg 61 in Wiesel (info in de watermolen)