WWNNA - Wenum Wiesel en het Noordelijke gedeelte van Noord-Apeldoorn. Meer informatie

Raatakkers in Wenum Wiesel

Geplaats op woensdag 2 augustus, om 0:00

Terug in de tijd? Nee dit is al werkelijkheid aan de Wieselseweg naast nr 60.

In 2017 is op een stuk grond van 0,8 hectare van eigenaar “Vinkenest hoveniers” gestart met het bewerken van kleine akkers, het verbouwen van oude, maar ook moderne gewassen, groenten en granen en dat alles op biologische grondslag. De akkers zijn gescheiden door natuurstroken met veldbloemen wilde grassen en granen en omringd door een houtwal. Terug in de tijd is al realiteit geworden.

Het kernteam rond de initiatiefnemer Jan Bulthuis heeft, gezien de geslaagde start van het project, grote plannen voor de nabije toekomst. Ze zijn op zoek naar een groter stuk grond van 2 tot 5 hectare om dat in te richten met kleine bio-akkers en bio-weitjes van 500 en 1000 m² met verschillende natuurstroken, hagen, houtwallen en liefst met een ruimte, schuur o.i.d. voor opslag van materiaal.

Deze zg. Raatakkers groot verdienen zeker een plaats in het landelijke Wenum Wiesel. Weet je iemand of ben je dat zelf, die geïnteresseerd en enthousiast is geworden door bovenstaande ideeën, neem dan vrijblijvend contact op met Jan Bulthuis, e-mail:  janbulthuis@planet.nl  of tel. 055-3664791  of 06-13740613. Kijk ook op  hun website