WWNNA - Wenum Wiesel en het Noordelijke gedeelte van Noord-Apeldoorn. Meer informatie

Twee BuurtAED’s in Wenum Wiesel

Geplaats op vrijdag 1 december, om 0:00

In Wenum Wiesel staat men graag voor elkaar klaar, dat maakt het misschien ook wel zo leuk om er te wonen. Elkaar helpen doet men er zeker overdag, maar soms moet dat ook wel eens in de nacht gebeuren, in een noodsituatie, als er een hartstilstand voorkomt. Want deze komen immers het vaakst s’nachts voor en dan zijn AED’s vaak niet bereikbaar. En bij een hartstilstand is juist een AED van levensbelang, daarom heeft Dorpsraad/Buurtvereniging  WWNNA er nu zelf twee aangeschaft die 24 uur bereikbaar zijn.  

De eerste werd vorig jaar al geplaatst bij de entree van de Wenumse Watermolen aan de Oude Zwolseweg 160 en is bedoeld voor die zijde van het dorp. Het werd een uitdaging om een goede plek te vinden voor de AED bestemd voor Wiesel. De eigenaresse van het pand Wieselse Kampweg 60 verleende graag haar medewerking en op 8 januari jl. werd daar de AED   geplaatst bestemd voor de Wieselse zijde van het dorp.   

Ben je EHBO-er of BHV-er en weet je al om te gaan met een AED? Meld je dan aan als Burgerhulpverlener op www.hartslagnu.nl .
Je wordt dan opgenomen in het netwerk van hulpverleners waardoor je bij een noodoproep in de buurt via 112 een verzoek tot hulpverlening kunt ontvangen. Als je kunt reageren, bevestig je. Je ontvangt dan info (pincode) voor de dichtstbijzijnde AED en de locatie van het slachtoffer.

De Dorpsraad/Buurtvereniging hoopt hiermee te bereiken dat bewoners van straten/woonwijken dit voorbeeld gaan volgen waardoor er via bijvoorbeeld crowdfunding meer buurt AED,s zullen verschijnen.
Dit zorgt voor meer veiligheid en saamhorigheid in Wenum Wiesel.