WWNNA - Wenum Wiesel en het Noordelijke gedeelte van Noord-Apeldoorn. Meer informatie

Klompenpad “Kopermolenpad”

Vijver bij Wenumse watermolen

Start: Wenumse Watermolen

Oude Zwolseweg 164, 7345 DH Wenum Wiesel

Het Kopermolenpad is een rondwandeling van dertien kilometer langs een aantal molens, waaronder de Wenumse watermolen langs de Wenumse beek en het Apeldoorns kanaal, door een beekdal, over een landgoed en over een oude enk.

De route is in beide richtingen gemarkeerd met oranje klompjes. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Zie voor meer informatie de website van de Klompenpaden.

Het Kopermolenpad is het 65ste Klompenpad. Samen met de streek worden historische paadjes in ere hersteld en boerenland opengesteld. Wandelaars zijn te gast bij de eigenaren van de landgoederen, weilanden en natuurterreinen waar het Klompenpad doorheen loopt. Doordat inwoners zo intensief betrokken zijn bij de realisatie van het pad is het niet moeilijk mensen te vinden die na realisatie van het pad regelmatig de route willen nalopen, schoonhouden en onderhouden.

Het Kopermolenpad is tot stand gekomen op initiatief van Dorpsraad Wenum Wiesel in opdracht van de gemeente Apeldoorn en onder coördinatie van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Samen met enthousiaste vrijwilligers, met medewerking van particuliere grondeigenaren en Waterschap Vallei en Veluwe is de route tot stand gekomen.